Naujas daugiabučių projektas Kernavės gatvėje – kaip naujų pastatų fasadai keičia miesto veidą?

Naujas daugiabučių projektas Kernavės gatvėje – kaip naujų pastatų fasadai keičia miesto veidą?

2021-12-09

Dažnai fasadai – be fantazijos

Kitokios dvasios Vilniui sumaniusios įpūsti NT įmonių grupės „Infra Group“ vystomų projektų architektas Arūnas Skrolis sako, kad dažnai naujų namų fasadai netampa išskirtiniais, nes, taupant laiką ir finansus, susikoncentruojama į funkcionalumą. „Ypač, jei tai ekonominės klasės namai, paprastai orientuojamasi į funkciją – paprasčiausia apdaila, tinkas, blankūs balkonų turėklai, neieškoma įdomesnių sprendimų. Net ir premium klasės namų fasadų sprendimai, manau, užsibaigia per anksti“, – pastebi architektas. Dėl to, pasak jo, nemažai miesto rajonų, nors ir atsinaujina, rizikuoja likti pilki, neišskirtiniai, nuobodūs.
Kernavės gatvėje, Šnipiškėse, vystomas daugiabučių namų projektas „Kernavės aveniu“ šiam miesto rajonui suteiks netikėtų spalvų. „Mūsų, architektų, užduotis būna „įpakuoti“ namą ir pritaikyti esamai teritorijai. Labai gerai, kai turime galimybę labiau pasukti galvas, su sprendimais labiau įsigilinti ir pasiūlyti rinkai kažką naujo. Pamatėme, kad Kernavės gatvėje, kadangi ji tiesi ir plati, labai tiktų didmiesčio tipo aveniu su tam būdingu architektūros stiliumi: mūro tipo fasadai, pirmi aukštai su paslaugų įmonėmis, juoda langų ir balkonų apdaila“, – pasakoja A. Skrolis.

Vilniečiams patiko

Nors lietuviai vis dar svarbiausiu prioritetu perkant būstą laiko jo kainą, architektas pastebi, kad stilius vilniečiams patinka ir tai jie įvertina. „Dažnai žmonės būstą įsigyja, kai projektas dar tik vystomas ir negali įvertinti, kaip iš tiesų atrodys galutinis rezultatas. Kai buvo užbaigtas pirmasis „Kernavės aveniu“ etapas, butų pirkėjai liko patenkinti pastatų eksterjero sprendiniais ir jų išpildymu.
„Infra Group“ vadovas Saulius Skrolis taip pat tvirtina, kad nors kaina lietuviui lieka svarbiausia, išsiskirti rinkoje ir sudominti pirkėją vien to nebeužtenka – tenka ieškoti papildomų sprendimų, tokių kaip išskirtinis eksterjeras, terasos, naudojama žalioji energija, laisvalaikio erdvės, kiti baigtiniai sprendimai, kad pirkėjas jaustųsi įsigijęs gerai suprojektuotą ir kokybiškai pastatytą būstą. Pirmojo „Kernavės aveniu“ etapo butai buvo išpirkti dar net nespėjus pabaigti statybų.
Šiuo metu įmonė pradėjo vykdyti antrąjį šio projekto etapą – daugiabutį gyvenamąjį namą Kernavės g. 14. Jame bus 50 butų (29–79 kv. m. ploto, 1–4 kambarių) su balkonais. Pirmame aukšte bus įrengtos penkios komercinės patalpos, po namu – požeminė automobilių aikštelė, dviračių laikymo patalpos, sandėliukai, vidiniame kieme – vaikų žaidimo, sporto aikštelės, poilsio zonos, želdynai, takeliai. Visi „Kernavės aveniu“ projekto daugiabučiai namai perimetrinio užstatymo principu vis artės prie Žalgirio gatvės, sudarydami vieningą aveniu architektūros tipo užstatymą.
 
Daugiau informacijos:
Mantas Mikša
Pardavimų vadovas
Tel.: +370630 74070
El. paštas: mantas@infra.lt